onsdag 31 augusti 2011

Vaeröy 2011

Efter en extremt lång bilresa, där vi hade glömt vägkartan och förlitade oss på en Ipad (som tappade anslutningen mitt i skogen) kom vi fram till Vaeröy. KungRobert, DalaröFredde och jag, första dagen lyckades vi med trippelhugg på kveite !! Där jag tappade min då linan tydligen fått sig en smäll, de andra två kom upp och var runt 15-20kg båda två. Vädret hela veckan var fantastiskt, lagom vind och soligt...

Vi testade lite M&W spön , men fick inte större än torsk på ca 10-12kg på grejorna och det gick hur bra som helst att bända upp från 80meter. Vi bodde på http://www.sjybrygga.com/ hos Vidar, något jag kan rekomendera då boendet, båtarna och Vidar var kanon !

Summering av veckan var hälle på 180cm på topp (återsatt), 154cm, sedan några runt 20kg och ett flertal under 10.. Stor torsk fanns det i stort sett lite överallt på sydsidan av ön, flundra fiskade vi  stort sett uteslutande norr om Mosken och svarvan (10-45m djup). Det som fungerade bäst var mete med agn, men ett flertal flundror åkte upp på traditionellt jigg vevende upp och ner. Kung Robert hittade dessutom en fet och vårtig lubb som han vart riktigt exalterad över, då han lyckades bli veckans lubbkung för 2,3...5 året i rad, fast det ju han som tog i stort sett alla stora flundrorna med. DalaröFredde och jag fick nöja oss med med mindre, spec jag som bara fick smörgåspåläggstorlek på mina !!!

Värt att notera, ALLA flundrorna satt på stingerkroken vid jiggfiske, va använde en kevlarlina (mjuk lina) som vi färste i jiggens huvudkrok och sedan tryckte vi in kroken (7/0) i det hål som finns i jiggens paddel längst back, på så sätt störs inte gången mycket och kroken sitter utan gummisnoddar eller andra trassliga riggningar..

Nedan följer lite bilder, några på vårakompisar som var uppe samma vecka..
Kontenta: En skitrolig vecka och vi har redan bokat samma vecka 2012 för 6 pers... Tillägas att alla flundror utom 2 var C&R, den ena pga av att kroken hade gått rakt igenom ögat..