onsdag 22 december 2010

Speed jigging: Nyinkommna spön från MW Jigging

Det kom ett stort rör hem till Dalaröfredde för ett tag sedan, ett knippe spön från MW Jigging.

Första anblicken var att det såg ut som ismetespön och vi undrade vad vi beställt !!  men efter de utförliga tester som gjorts ute på Dalarö så är vi övertygade om spöna´s förträfflighet !!

De må vara korta, men herregud vilken makalös aktion de har, en extremet djup parabolisk aktion som gör att spöna böjer sig hela vägen ner i butten. Utrustade med Fuji ringar och Fuji spöfäste och en mattsvart finish så faller de de flesta i smaken.

Handtaget är lååångt !! Men det är det som är poängen i kråksången, man kan ha spöt i armhålan och samtidigt fiska betet/jiggen vilket gör att det blir ett mycket mera trivsamt och avslappnat fiske. Dessutom minskar hävstångseffekten då spöt är kortare än vad som är brukligt i Sverige/Norge samt otroligt lätta.

Den här typen av spön har helt övertagit havsfisket i Asien och USA de senaste åren, det är otroligt grymma spön vi pratar om..!! De vi har hemma nu är i medelprisklassen, men ändå betydligt bättre finish/ delar än vad vi är vana vid i den här prisklassen. Tillsammans med en Ajikin rulle så kan man fiska ledigt en hel dag med allt vevande det innebär att veva en jigg upp och ner när man jaga Flundra..

"Men de är så kort så det blir knepigt när en Hälleflundra börjar knycka" hörs redan en röst, Men se där har man fel, iom den djupa parabilska aktionen så dämpar spöt alla knyckar och ryckar från större fiskar !!

Om ni letar efter ett nytt spö till Norge fiske, så ta en titt till under "Till Salu" där ligger det ett antal olika spön i  "Ocean Wolf " serien.
Hör av er för prisuppgifter på spöna  (från ca 1450:-), och vänta inte för länge för vi har inte så många spön hemma då detta är lite av en test för att se hur den här spötypen tas emot av alla Norgefiskare.

För övrigt, God Jul & Gott Nytt Fiskeår !!!!

Johan & Dalaröfredde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar